18 september 2008

Vakantie - New York 2008Hallo allemaal,

Na een behoorlijk lange radiostilte zijn we weer aan het bloggen geslagen. Reden: alweer een heerlijke vakantie in de United States.

Deze keer rijden we de Eastcoast rond, een roundtrip vanaf en weer naar New York.
De westkust hebben we nu wel gezien, dus vandaar.
Uiteraard is hier ook sprake van een soort bedevaart, aangezien we ook Freehold en Asbury Park, New Jersey, aandoen. Maar voor we de geboorteplaats van the Boss bezoeken, zitten we 5 dagen in New York, the Big Apple, The city that never sleeps.... etc. etc.

Na een goede vlucht met Continental Airways 103 gaan we op zoek naar onze eerste verblijfplaats.
We hebben de gok genomen en via internet een appartement gehuurd voor de eerste 5 nachten. Dat hadden we al in maart via internet geregeld, maar goed, het is altijd afwachten of er op het adres in kwestie geen grinnikende Pakistaan achter de deur staat, die niet weet waar je het over hebt.
Gelukkig is alles OK verlopen (op een akkefietje met een totaal niet functionerend deurslot na dan, maar dat was al snel verholpen). Zodoende hebben we een klein maar schoon vakantie-adresje erbij op de kruising van 9th ave en 48th str.

Heerlijk weer en voornamelijk een zeer hoge luchtvochtigheid de eerste dagen. Veel te veel spijkerbroeken meegenomen, we lopen voornamelijk in onze korte/driekwart broeken. Teveel indrukken om op te noemen. NY is enorm groot en enorm druk. Alles lijkt zich op straat en in de diverse deli's (Starbucks) af te spelen...
We hebben uiteraard van alles aan electronica mee, voornamelijk de EeePC. Daarmee komen we een heel eind, want in de café's maar met name rondom ons appartement bevinden zich veel draadloze netwerken, waarvan erg veel onbeveiligd zijn.

Voor het gemak, maar ook vanwege de uitgebreidheid zullen we (delen van) het dagboek van Miriam op het blog plaatsen. Ik begin in het volgende stukje blog met haar beschrijving van onze eerste vakantiedag.

1 Comments:

Anonymous mama said...

Net begonnen met jullie vakantieverhalen te lezen. Ja, de indrukken zijn overweldgend, het is echt "the city that never sleeps". Ik ga snel naar het volgende verhaal!
mama

01 oktober, 2008 15:20  

Een reactie posten

<< Home